Specialister på fasadrenoveringar i Stockholm

Är det dags för en fasadrenovering i Stockholm? Vi på Bygg Driv AB hjälper dig gärna med renovering och putsning av din fasad.

Vi utför alla typer av fasadrenoveringar och fasadarbeten för privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar.

Vi är ett byggföretag i Stockholm med lång erfarenhet av fasadarbeten vilket gör oss till specialister inom området. Ta gärna en titt på våra tidigare referenser som visar våra arbeten som utförts i toppklass.

Vi slipar, utför murning, putsar och inspekterar alla brädor och målar om din fasad så att du kan sova tryggt om natten. Hittar vi någon enstaka bräda som har fått rötskador kan vi oftast byta bara den innan problemen sprider sig.

Kontakta oss ifall ni vill ha hjälp med er fasadrenovering i Stockholm!

Skicka Offertförfrågan


Fasadrenovering Stockholm

Hur lång tid tar det att renovera er fasad i Stockholm?

Det är viktigt att ta hand om sin fasad. Annars kan man få problem med mögelangrepp eller rötskador i husets stomme. Då blir det problem på riktigt. Att byta delar av en husstomme innebär att riva innerväggar och att stötta upp hela huset med domkraft. Det är dyrt, besvärlig och tar lång tid. Att byta skadade brädor och måla fasaden är riktigt billigt i jämförelse.

Vi får ofta frågan om hur lång tid det tar att genomföra en fasadrenovering i Stockholm vilket är ytterst svårt att svara på då det beror på en mängd olika faktorer;

 • Storleken på huset
 • Om fasaden är komplicerad
 • Om vi behöver ta hänsyn till antalet dörrar och fönster
 • Materialet (trä, puts, tegel etc.)
 • Storleken på glaspartier

När är det dags att utföra fasadrenovering i Stockholm?

Fasaden på ditt hus är mer än bara husets prydnad. Den är också husets frontlinje för väder och vind. Den ska skydda husets stomme mot påverkan av regn och snö. Om din fasad börjar torka ut, om putsen börjar flagna, eller om enstaka brädor börjar murkna (de blir mjuka och kan brytas sönder med handen) är det hög tid att renovera sin fasad.

Inte bara för att göra grannarna nöjda och få ett hus som ser vackert ut, utan främst för att skydda ditt hus mot mycket värre saker. Om du sköter om din fasad regelbundet kan du förlänga livslängden med tiotals år. Många äldre timmerhus kläddes förr med fasad för att stockarna hade börjat bli dåliga.

Genom att sätta fasad utanpå stockarna skyddade man dem från fukt och förruttnelsen avstannade. Om fasaden blir dålig och fukt återigen tränger in till stockarna kommer de att börja ruttna igen och då kan hela huset gå sönder.

Putsa trähus

Att låta renovera fasaden på sitt hus är en ren investering som höjer värdet på huset. Genom att skrapa bort gammal färg och måla om tränger olja och andra skyddande kemikalier in i träet och gör att fukt inte kan skada träet. Som bonus ser det väldigt fint ut. Sedan går det även bra att enbart putsa sin fasad på sitt trähus.


Kontinuerligt underhåll av er fasad i Stockholm

Efter många år utsatta för väder och vind är det vanligt att fasader i söderläge börjar spricka för att träet torkar ut och att fasader i norrläge börjar ruttna på grund av fukt. Detta kan åtgärdas genom regelbundet underhåll. Det är viktigt att se över sin fasad med jämna mellanrum för att slippa större (och dyrare) problem längre fram.

Om fasadputsen är sprucken kan fukt tränga in till stommen bakom fasaden som då kan bli rötskadad. Att byta delar av stommen är betydligt jobbigare, dyrare och mer tidskrävande än att bara byta fasaden när den börjar ge sig. Vi kan alla sorters fasader – trä, puts och tegel – och byter enkelt hela eller delar av den. Om det bara är fem av 50 brädor som är rötskadade kan vi många gånger byta endast dessa och renovera resten.

Ett fåtal äldre byggnader har panel som inte tillverkas längre och då måste hela panelen bytas för att få ett enhetligt intryck. I vissa fall går det att specialbeställa enstaka panelbrädor från ett snickeri. Enklast (och oftast billigast) är dock att helt enkelt byta all panel till en ny enhetlig yta.

Vår kunniga personal kan hjälpa dig att välja en ny panel som passar husets karaktär oavsett om huset är från 1895 eller 1975. Vi hjälper dig självklart även med skrapning, tvättning och målning av fasaden. En del hus har gamla eternitplattor eller annan mindre tilltalande fasad. Vi kan då klä om ditt hus med en snygg träpanel efter dina önskemål.

Eternitplattor avger dessutom ett farligt damm så den ska man inte byta själv. Den ska bara bytas av någon med rätt utbildning och rätt skyddsutrustning. Vi erbjuder totalentreprenad av fasadrenoveringar och fasadarbeten i Stockholm där både arbete och material ingår om så önskas. Då får du veta vad hela fasadbytet kommer att kosta i förväg och kan känna dig trygg i att kalkylen håller.

Fasadputs Stockholm

Tilläggsisolera fasaden

I samband med ditt fasadbyte kan det vara en god ide att tilläggsisolera ditt hus. Du kan tjäna väldigt mycket pengar varje år på minskad energiförbrukning. Har du ett hus byggt 1970 eller tidigare? Då kan det verkligen löna sig att tilläggsisolera. Innan 1970 var elpriset inget som oroade människor.

Många äldre villor har endast 10 cm isolering i väggar och tak och då läcker nästan 50 procent av alla värme rakt ut i luften. Du har kanske hört uttrycker ”att elda för kråkorna”. Det syftar just på gamla dåligt isolerade hus som läcker värme.

De villor som byggs i dag har 20-30 cm isolering. Man kan välja på lös ull (cellstoff) som sprutas in i mellanrummet mellan innervägg och yttervägg eller glasfiberplattor. I ekohus används ofta fårull som isoleringsmaterial. Många fårfarmare tar inte rätt på ullen efter sina får utan eldar upp den. De blir jätteglada om man kommer och hämtar ullen så att de slipper besväret. För den händige, som orkar ringa runt och höra sig för, kan alltså kostnaden för isoleringsmaterialet bli gratis.

Få ner din energiförbrukning med isolering

Vi hjälper dig att tilläggsisolera i vilket material du än väljer. Genom att passa på att lägga in mer isolering när du ändå genomför din fasadrenovering i Stockholm kan du för en väldigt låg kostnad få ner din energiförbrukning med minst 4000kwh/år. Med dagens elpriser blir det en rejäl besparing.

Vi kan även hjälpa dig att tilläggsisolera på innertaket upp mot vinden. Mycket av värmeförlusten i ett hus sker den vägen. Dessutom förhindrar en god isolering att varm fuktig inomhusluft tränger upp på vinden.

Om du har läckage av varm luft upp på en kall vind kommer vattenångan i luften att kondenseras mot vindens bjälklag och orsaka fuktskador oftast i form av svartmögel. Så inte nog med att du gör en rejäl besparing på din elräkning du skyddat dessutom din vind mot mögelangrepp.

Att ta hand om sin fasad är att skydda sitt hus mot fuktskador. Vi har många års erfarenhet av fasadbyten och fasadrenoveringar i Stockholm men även målning av fasader. Vi är det självklara valet för fasadfrågor och fasadarbeten i Stockholm.

Fasadrenovering av äldre byggnader i Stockholm

I Stockholm finns det historiska byggnader som har fått särskild kulturhistorisk klassificering. Det handlar inte bara om äldre byggnader som kan vara flera hundra år gamla. Så gamla att väggarna skulle kunna tala om för oss vad folk vi läser om i historieböcker pratade om till vardags. Det finns också nyare hus som anses vara viktiga att bevara. Fasadrenovering av ett hus förblir vackert av oavsett hur gammalt huset är.

När fasaden är äldre och har en viss stil är det viktigt att jobba med teknik och material som ger rätt slutresultat. Dessutom får det stor betydelse att fasaden fortsatt håller bättre. Idag är det fullt möjligt att måla fasader så att de står emot klotter och skadegörelse på ett bättre sätt. Det får också betydelse för hur huset kommer att upplevas från gatan sett.

När vi ser över en fasad inför en renovering och målning av den är vi noga med att undersöka byggnadens specifika behov. Vi tänker också framåt och erbjuder fasadrenoveringen som gör att huset kan stå emot avgaser, väder och vind samt gatukonstnärer. Det gör att det kan gå lite längre mellan varje fasadarbete.

Spännande uppdrag av fasadarbeten i Stockholm

Med lång erfarenhet av fasadrenovering i Stockholm har vi klarat av många spännande och annorlunda uppdrag. I och med att vi sätter hög kvalitet och ett gott hantverk i fokus får vi ofta lite annorlunda förfrågningar. Det kan till exempel handla om hur fasaden kan erbjuda bättre isolering mot ljud både från gata och gård.

Ett område som vi tycker är mycket spännande är det som handlar om hållbarhet och energi. Fasaden är inte bara en estetisk del av huset. Den kan vara det som gör att energiräkningen går upp eller tvärtom. Vi ser på varje unik fastighet och kommer med skräddarsydda lösningar. När vi är klara kan det handla om stora besparingar som både ekonomi och miljö mår bra av.

Du kan också kontakta oss för fasadrenoverings uppdrag där det krävs stort kunnande om:

 • Trivsam miljö
 • Äldre byggmetoder
 • Dolda felsökning
 • Unika fastigheter
 • Innergårdar
 • Specialmaterial

Vi är alltid redo för nya uppdrag inom fasadrenovering och är verksamma runt hela stor- Stockholm. Vi kommer med förslag och synpunkter som gör fasadrenoveringen till en enorm tillgång för er fastighet och alla som vistas i och omkring den.

Kontakta oss om du vill ha specialisthjälp med din fasadrenovering!

Tidigare fasadarbeten

Fasadrenovering av hus i Rönninge, Stockholm

Vi monterade ställning och rev gammal panel. Målning och renovering av fasaden, även framsidan.

Ommålning samt renovering av skadad fasad i Älvsjö, Stockholm

Vi fick i uppdrag att återställa skadad fasad och riva gamla fönsterpartier och ytterdörr samt installera större fönster partier.

fasadbyte-norsborg-stockholm

Fasadbyte i Norsborg, Stockholm

Renovering av ett hus där vi fick  förutom renovera fasaden bygga nytt staket, balkongräcke samt takpanel.