Hur lång tid krävs det att renovera fasaden?

Tidsåtgången beror på många olika faktorer. Nummer ett är så klart hur stort huset är och hur komplicerad fasaden är. Är det många fönster och dörrar att ta hänsyn till? Är det stora glaspartier som gör fasadytan mindre? Vilket material huset är byggt av är också avgörande för hur lång tid det tar att renovera en fasad. Husfasader kan ju bestå av träpanel, mexitegel eller vara putsad.

Är fasaden renoverad tidigare kan den bestå av en kombination av dessa. I vissa fall om du har ett lite nyare hus kanske fasaden är enstegstätad och då blir arbetet ganska omfattande. Det finns alltså en mängd faktorer som spelar in på hur lång tid det kommer att ta. Vem som ska utföra arbetet spelar också in. Ska du ta hjälp av ett byggföretag som kan skicka flera arbetare på samma gång går det så klart mycket fortare än om du ska göra jobbet helt själv.

Tilläggsisolera fasaden eller inte?

Om din fasad behöver renoveras kan det vara bra att fundera på om du inte borde tilläggsisolera när du ändå håller på. Många hus som byggdes för 30-40 år sedan har endast 10cm isolering i väggar och tak. På 1970 talet trodde man att energi var något billigt som skulle flöda för alltid. Inget man brydde sig om. Med dagens elpriser kan det löna sig rejält att lägga till 10cm isolering till på den gamla isoleringen. Du kan välja på lös ull (cellstoff) som sprutas in i mellanrummet mellan innervägg och yttervägg eller glasfiberplattor. I ekohus används ofta fårull som isoleringsmaterial. Vi hjälper dig att tilläggsisolera i vilket material du än väljer. Genom att passa på att lägga in mer isolering när du ändå genomför en fasadrenovering kan du för en väldigt låg kostnad få ner din energiförbrukning med minst 4000kwh/år.

Ändra ytskikt?

Är du kanske sugen på att ändra ytskiktet helt på ditt hus? Är du trött på träpanel och vill hellre ha tegel eller tvärt om? Vi kan självklart hjälpa till här också. Oavsett om du bara vill få ditt hus ommålat och enstaka ruttna brädor utbytta eller om du vill ha en helt ny fasad så kan vi hjälpa dig. Vi kan även laga och måla om putsade fasader och vi identifierar om du har stänkputs, sprutputs eller slätputs så att resultatet blir lika fint som när huset var nytt.

Glöm inte bygglov.

Tänker du ändra ytskiktet å ditt hus, vare sig det gäller val av material eller färg, måste du söka bygglov. Alla renoveringar som ändrar husets yttre utseende är bygglovspliktiga. Det är bäst att utföra renoveringen av fasaden under den torraste och varmaste perioden på året, det vill säga sommaren. Bygglov kan ta några månader så du behöver ansöka redan i januari-februari om du har tänkt renovera din fasad samma sommar. Om du tänker måla om och laga befintlig fasad i samma färger och med samma material som innan behöver du inget bygglov.

Tidsåtgång av att renovera en fasad?

Hur lång tid tar det då? Vi räknar med att vi behöver mellan två och fyra veckor beroende på hur mycket som behöver bytas/lagas. Då har vi räknat med renovering av fönsterkarmar och dörrkarmar. Vi på Bygg Driv AB hjälper dig gärna!

VÄLKOMMEN

Vi utför fasadrenoveringar både för privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar vilket gör oss till specialister inom området. Ta gärna en titt på våra referenser som visar våra tidigare arbeten som utförts i toppklass.

KONTAKT

Byggdriv AB

Hägerstensvägen 94,

126 49 Hägersten

Tel: 073-504 96 39

Epost:info@byggdriv.com

Kontakta oss om du vill ha specialisthjälp med din fasadrenovering!